Een tuinkamer, de ideale toevoeging aan je huis zodat je het gehele jaar kan genieten van je tuin. Met enkele kleine aanpassingen wordt je tuinkamer het ideale plekje om ook in de winter te vertoeven.

Wil je ook in de winter van je veranda of tuinkamer genieten? Debondt Veranda’s toont je graag hoe je dat aanpakt! 

1. Zorg voor verwarming

In de winter kan het soms heel koud zijn, daarom is het belangrijk dat je jouw tuinkamer van een verwarmingsbron voorziet. We lijsten graag enkele mogelijkheden voor jou op: 

  • Elektrische kachel
  • Terrasverwarmers
  • Pelletkachels
  • Open haard
  • Gezellig warme dekentjes

2. Ga voor cosy inrichting

Nu het vroeger donker wordt en de temperaturen dalen, vraagt het interieur voor een cosy update waar je het automatisch een beetje warmer van krijgt.

Voorzie genoeg gezellige verlichting, zoals kerstlichtjes en geurkaarsen. In combinatie met neutrale kleuren, natuurlijke materialen en warme stoffen waan je elke dag in Scandinavië. De ideale werkplek, als je het ons vraagt! 

Ook met de feestdagen vraagt je tuinkamer voor een feestelijke upgrade. Een kerstboom met kleurrijke kerstversiering is dus zeker gepast en fleurt je elke dag een beetje op. 

3. Maak zoveel mogelijk gebruik van je tuinkamer

December en januari, de twee maanden waarin de meeste feesten en samenkomsten worden georganiseerd. Je tuinkamer is de ideale plek om iedereen samen te brengen en te genieten van de winterse sferen.

De tuinkamer is de gepaste plaats om je kerstdiner of nieuwjaarsreceptie in te geven. De kinderen kunnen zorgeloos in de tuin ravotten terwijl de ouders kunnen genieten van huiselijk comfort.

4. Extraatjes

Naast een goede verwarming zijn er ook andere mogelijkheden die je verblijf in je veranda doorheen de winter aangenamer maken. 

  • Kies voor een sterke zonwering die in de winter de lage zon tegenhoudt en in de zomer je beschermt tegen de felle zon.
  • Ook hoogrendementsglas is aangeraden om de warmte in je huis binnen te laten en binnen te houden.

Je ziet, een tuinkamer heeft ook in de winter veel voordelen! Wil je zelf een tuinkamer of veranda plaatsen? Contacteer ons vrijblijvend of kom langs in onze toonzaal om inspiratie op te doen.