Bouwplan veranda

Ben je van plan een nieuwe veranda, pergola of terrasoverkapping te laten zetten? Dan zal je daar waarschijnlijk ook een bouwaanvraag voor moeten indienen. Toch is het niet altijd even duidelijk wanneer je daar al dan niet verplicht toe bent, laat staan hoe je die bouwplannen precies uitwerkt. Hieronder geven we je een woordje uitleg!

Meldingsplicht veranda’s

Soms volstaat het om bij het plaatsen van een veranda (of aanverwanten) je meldingsplicht te vervullen – verdere bouwplannen uitwerken en indienen is in dat geval niet nodig. Je moet hiervoor aan bepaalde voorwaarden voldoen:

Architect nodig voor veranda?

Voldoet je project niet aan bovenstaande voorwaarden, dan ben je verplicht een bouwvergunning (met bijhorende bouwplannen) aan te vragen. Bovendien moet je bij wet ook een architect inschakelen wanneer:

Hulp bij bouwvergunning veranda

Moet jij wel een bouwaanvraag voor je veranda indienen? Geen nood – ook dat is iets waar Debondt Veranda’s je graag bij helpt! Hoe wij jouw project praktisch ondersteunen van start tot finish:

Niet zeker hoe je best begint aan het plaatsen van jouw veranda? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers om alle stappen te overlopen!