De trends in veranda’s voor 2020

12 maart 2020

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe trends. Kies je voor strak en modern of hou je meer van landelijk en klassiek? Met welke materialen ga je best aan de slag en hoe zorg je ervoor dat je veranda een eigentijds karakter aanneemt? Belangrijk is dat je veranda volledig bij jouw stijl en huis past zodat je er optimaal van kan genieten.

Allemaal vragen waarmee jij misschien ook worstelt bij het kiezen van jouw veranda. Om je te helpen, geven we je alvast de belangrijkste trends voor 2020 mee om jouw veranda volledig tot zijn recht te laten komen.

Kies voor meer groen

De straten worden steeds meer volgebouwd en open stukken natuur worden steeds kleiner. Het is dan ook niet raar dat mensen daardoor vaker op zoek gaan naar wat groen in hun eigen huis en tuin. Een veranda is dé oplossing bij uitstek om het hele jaar door van de natuur te genieten. Je kan er eindeloos genieten van het uitzicht op de buitenwereld of je kan er je planten in verzorgen.In elk seizoen komen de planten tot hun recht in een veranda. Ze kunnen voldoende genieten van de zon maar krijgen het toch niet te koud tijdens de soms wel hevige weersomstandigheden.

Voor sommige plantensoorten is een veranda een betere leefomgeving. Je kan gemakkelijk de vochtigheidsgraad onder controle houden en de juiste hoeveelheid water toedienen. Tot slot zorgen sommige planten of bloemen ook voor een heerlijke geur in de veranda zonder dat het overheerst in je huis.

Al eens gedacht aan een aluminium veranda?

Kies je voor een moderne veranda of toch liever klassiek? Met aluminium zit je sowieso goed want je kan er verschillende stijlen mee aannemen. Zowel een warme hout-look als een strakke, industriële staalbouw is mogelijk. Debondt Verandas streeft ernaar een veranda te plaatsen dat perfect bij jou en je huis past.

Aluminium kan verschillende stijlen en kleuren aannemen maar is ook heel onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je niet mag doen, is erop tekeer gaan met een schuurspons want dan krijg je krassen. Voor de rest kan je de aluminium profielen gemakkelijk onderhouden zonder dat je het risico loopt op roesten.

Wil je zeker zijn dat niemand ongewenst je veranda betreedt, dan is aluminium zeker een goede keuze voor jou. Het is steviger en veiliger dan andere materialen zoals hout of pvc en houdt zo dieven op een veilige afstand.

Duurzame materialen zijn steeds een goede keuze

Vandaag de dag wordt het milieu vaak in de kijker gezet en dit is niet onterecht. Ook jij kan je steentje bijdragen door te kiezen voor duurzame materialen. Met duurzame materialen kan je jarenlang genieten van je veranda.

Kies je voor duurzaam, dan kies je wellicht ook voor hout. Hierin kan je opnieuw verschillende paden bewandelen qua kleur en stijl. Hout is een van de meest milieuvriendelijke materialen in de bouwsector, dit mede door de milieuvriendelijke bewerking.

Aan duurzame materialen hangt uiteraard wel een prijskaartje vast en dit ligt vaak hoger dan voor andere materialen. Aan de andere kant van dat kaartje brengen de duurzame materialen heel wat voordelen met zich mee.

Werk met natuurlijke kleuren en materialen

We vertoeven graag in de natuur en een veranda is voor ons de ideale overgang tussen huis en tuin. Vandaar dat de natuurlijke materialen al jarenlang trend zijn. In 2020 is dit niet anders, we houden vast aan de materialen zoals hout, natuursteen, bamboe en andere. De zachte kleuren en texturen komen overal terug, ook in veranda’s.

Met het gebruik van natuurlijke materialen kan men de rust van de natuur gemakkelijk verwerken in de bouwplannen. De fleurige en opwekkende kleuren kunnen meer gebruikt worden in de accessoires bij de inrichting.

Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt ook voor een tijdloze uitstraling dat jarenlang meegaat. Op die manier zal je veranda jaren populair zijn en zal je niet jaarlijks je stijl moeten aanpassen.

Een eigen plek onder de zon

Meer werk, meer files, meer frustraties en steeds minder tijd, een fenomeen dat ons al langer bekend is. Vandaag de dag is het belangrijk dat we af en toe eens aan onszelf denken, hoe onmogelijk het ook soms klinkt.

En waar kan je nu beter ontspannen dan in een gezellige veranda, onder de warmte van de zon of het getokkel van de regen op het glazen dak. Zorg ervoor dat de veranda jouw plek onder de zon wordt waarin je volledig tot rust kan komen. Gun jezelf een momentje rust met een goed boek of een lekker glas wijn.

 

Lijkt een veranda ook helemaal jouw ding? Aarzel zeker niet om contact op te nemen met ons voor een vrijblijvende afspraak of advies.