Kerst veranda

🎶It’s the most wonderful time of the year.. 🎶

Het is weer bijna de mooiste tijd van het jaar. Dit wil zeggen dat we onze veranda of pergola klaar kunnen maken voor de feestdagen. Door jouw veranda te decoreren voor kerst creëer je de ideale plek in jouw woning om familie en vrienden te ontvangen. 

Ontdek in deze blog hoe je jouw veranda kan decoreren voor kerst en voor welke thema’s je kan kiezen met hun bijbehorende kleuren. Geniet nog meer van jouw tuin en woning tijdens de feestdagen met een veranda of pergola van Debondt Verandas. 

Decoreer jouw veranda voor kerst

December is aangekomen en het is weer bijna tijd voor Kerstmis en Nieuwjaar. Dit wil zeggen: tijd om de kerstversiering boven te halen! Jouw veranda is de perfecte plaats om te decoreren voor de feestdagen. Het grootste decoratiestuk is wellicht de kerstboom. Je kan deze binnen zetten in jouw living of veranda. Maar kies je nu voor een echte of een kunstkerstboom? Dat kan je helemaal zelf bepalen. Een kunstkerstboom is een eenmalige investering waarvan je elk jaar kan genieten. Een echte kerstboom is zoals een plant in huis, je moet deze water geven en het verliest zijn naalden waardoor het wel wat onderhoudswerk met zich meebrengt.

véranda Noël

Het voordeel van een echte kerstboom is dat het de geur heeft van een frisse winterse boswandeling in de Ardennen. Naast het kiezen voor een echte of kunstkerstboom moet je deze natuurlijk ook decoreren. Je kan jouw kerstboom decoreren met lichtjes, kerstballen, andere kerstversiering en een piek of ster om de boom af te maken. Heb je liever geen kerstboom dan zijn er zeker andere decoratie mogelijkheden om jouw veranda helemaal Christmas ready te maken! Zo kan je bijvoorbeeld een grote vaas vullen met lichtjes en kerstballen om kerst in jouw veranda te brengen. 

moderne veranda interieur winter

Voor het decoreren van jouw veranda is het handig om te bepalen welke kleuren je centraal wil plaatsen en welke sfeer jouw veranda moet uitstralen. Het eerste, en dan ook het meest gebruikte thema is de klassieke kerst. De kleuren rood, goud en dennengroen staan hier centraal. Dit thema zorgt voor een warme en typische kerstsfeer. Hier wordt ook gekozen voor een kerststal bij de kerstboom. 

Een tweede is de Scandinavische wereld. Rood en wit worden gekozen als kleuren en er wordt gebruik gemaakt van eyecatchers zoals snoepfiguren, kerstsokken en gingerbread poppetjes. Een derde thema is een Frisse winter. De kleuren wit, zilver, koele blauwtinten en lichtgroen staan centraal. Met deze kleuren breng je de winterse natuur zoals sneeuw, ijs en vorst binnen in jouw veranda. 

Een vierde is La Vie en Rose. Zachte roze kleuren, parelmoer en winterwit samen met de stof velours, engeltjes en kandelaars zijn de elementen voor dit thema. Een vijfde is de Natuurlijke lerst. De kleuren van de natuur zoals mosgroen, kaneel, lichtgoud en wolwit staan centraal. Het is een zacht kleurenpalet met natuurlijke warme tinten. 

Een laatste kerst thema zijn de Neutrals. Hier wordt gekozen voor warme nude tinten gecombineerd met pastelkleuren. Dit geeft een rustige kerstsfeer en zorgt voor gezelligheid en verbondenheid. Naast deze zes thema’s zijn er natuurlijk nog andere kleurencombinaties die mogelijk zijn om jouw veranda te decoreren. Ook kan je de verschillende thema’s mengen tot je de kerst veranda krijgt naar jouw wensen.

Vier kerst in jouw veranda

Jouw veranda is de ideale plek om te gebruiken voor de feestdagen om familie en vrienden te ontvangen. Door jouw veranda te decoreren voor kerst creëer je de perfecte plek om Kerstmis en Nieuwjaarsfeestjes te laten doorgaan. Je kan perfect van jouw tuin genieten (die misschien onder een wit dekentje van sneeuw ligt, is niet te voorspellen in België) en gezellig warm binnen zitten in een mooi gedecoreerde veranda. Heb je jouw veranda nog niet winterklaar gemaakt? Ontdek dan zeker onze blog “Maak jouw tuinkamer of veranda winterklaar met deze 5 tips”. 

Interieur veranda

Wil jij jouw woning uitbreiden en samen met familie en vrienden genieten van jouw woning en tuin met de feestdagen? En dé perfecte plek creëren om winter en zomer te kunnen vertoeven? Dat kan met Debondt Verandas. Kom zeker langs in één van onze toonzalen in Herne of Vilvoorde, of contacteer ons. Samen kijken we om jouw droom veranda te maken.