materialen veranda

Om te bepalen welke materialen het beste zijn voor jouw veranda, wordt er rekening gehouden met de stijl die je wilt, het budget en eventueel een voorkeur van type materiaal. De meest gebruikte materialen zijn hout, aluminium en glas. Minder gebruikte materialen zijn profielen in staal. Hieronder even de voor- en nadelen van de verschillende types.

De klassieke veranda 

Klassieke veranda

Hout is voornamelijk populair bij een landelijke en klassieke stijl. Hout zorgt voor een mooie overgang tussen je interieur en de buitenomgeving omdat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft. Het brengt buiten binnen en omgekeerd.

Het is een natuurlijk product waardoor de prijs kan oplopen afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Het is een sterk en stabiel materiaal waardoor een grote overspanning mogelijk is. Het is een goede isolator, wat natuurlijk ook belangrijk is in een veranda. 

Bij gebruik van hout moet je er rekening mee houden dat het onderhoud nodig heeft om rotting en verkleuring te voorkomen. Dit kan je oplossen door de combinatie van hout en aluminium te gebruiken. Hout aan de binnenzijde, wat zorgt voor goed geïsoleerde ramen en aluminium aan de buitenzijde wat zorgt voor bescherming tegen vocht. 

De moderne veranda

Een moderne look creëer je door gebruik van aluminium. Aluminium is stevig en gemakkelijk in onderhoud. Het is wel gevoelig(er) voor krassen. Aluminum is zondermeer het meest prijsefficiënte materiaal voor een veranda met grote overspanningen en glasgevels.

Door de stijlvolle en minimalistische look is het vooral geschikt voor modernere woningen met een eigentijdse uitstraling. Bijkomend voordeel is dat het een duurzaam product is.

Moderne veranda

Glazen veranda

Glazen veranda

Er zijn verschillende soorten glas waaruit je kan kiezen om de veranda te bouwen naar je specifieke wensen. Indien je kiest voor een lichtstraat met glas, dan moet je er rekening mee houden dat er warmte verloren kan gaan. Aangezien wij steeds een hoogrendementsglas kiezen, is dit niet het geval. Er kan ook altijd geopteerd worden om een zonwering te plaatsen op het glas. 

Je kan uiteraard ook kiezen voor dubbele beglazing, behandeld met een speciale coating om de warmte buiten te houden, zonder de lichtinval te belemmeren.

Voor de dakbedekking is het aangeraden om gelaagd glas te gebruiken voor de veiligheid. Hier kan je kiezen voor geluidswerend glas om het comfort te vergroten omdat het tikkende geluid van bijvoorbeeld regenval storend kan zijn. Naast de glazen dakbedekking kan er ook gebruik gemaakt worden van een alternatieve dakbedekking zoals een gelaagde en lichtdoorlatende kunststof zoals polycarbonaat of acrylaat.

De industriële veranda 

De industriële veranda wordt vaak herkend door de steellook profielen. De stalen profielen zijn stevig en ideaal voor grote overspanningen en hele hoge deuren. Door de stevigheid is het mogelijk om fijne profielen te gebruiken, waardoor je een minimalistische, industriële look creëert. 

Het is volledig roestvrij en de lasnaden zijn vrijwel onzichtbaar. Dit is ook een duurzaam materiaal.

Industriële veranda

De traditionele veranda

Traditionele veranda

De laatste en een veel voorkomende veranda is de traditionele veranda. Deze is te herkennen aan de mooie gemetste muren die samenlopen met de woning zodat dit één mooi geheel is.

Wil je meer informatie rond deze verschillende materialen? Of wil je weten welk materiaal het beste bij jou past? Contacteer ons vrijblijvend of kom langs in onze toonzaal om inspiratie op te doen.