De verbouwingskosten die een veranda met zich meebrengt, wegen niet op tegen de waardestijging van je woning. Alleen al om deze reden is het interessant om de mogelijkheden voor de uitbreiding van je huis te bestuderen. Bovendien geeft een veranda ook meteen een ruimtelijker effect aan je woning. In deze blog zetten we voor jou alle financiële en praktische voordelen op een rijtje.

Waarom is een veranda een slimme investering?

Je huis verbouwen hoeft niet altijd geld te kosten. Dankzij een zinvolle verbouwing kan je je huis ook in waarde verhogen. Een veranda is hiervan het perfecte voorbeeld. Het is bovendien een minder grote investering dan een aanbouw, maar het brengt je dezelfde voordelen op. Let wel op: als je een nieuwe veranda, pergola of terrasoverkapping wil laten plaatsen, zal je waarschijnlijk een bouwaanvraag moeten indienen. Een extra woordje uitleg hierover vind je hier.

De financiële voordelen van een veranda

Je kan een veranda aanschaffen via de renovatielening. Zo hoef je dus geen beroep te doen op je spaarcenten om je veranda aan te kopen. De renovatielening is een lening op afbetaling, waardoor je dus geen notaris- of dossierkosten hoeft te betalen.

De praktische voordelen van een veranda

  • Met een veranda geef je meteen je eigen touch aan een oudere woning. Bovendien zijn er talloze stijlen om uit te kiezen. Je vindt gegarandeerd een exemplaar dat bij jouw woning past. 
  • Je woonruimte wordt groter en efficiënter benut met een veranda. Er zijn talloze mogelijkheden om de extra ruimte in te vullen. Denk maar aan een open keuken, een eetplaats, een leefruimte of zelfs een zwembad. 
  • Oudere woningen hebben vaak kleinere ramen. Met een veranda creëer je dus meer lichtinval in je woning. 
  • Geniet meer van het buitenleven en je tuin. Je zit elk seizoen lang droog en beschut. Zo kan je het ook tijdens de donkere maanden van het jaar gezellig maken met bijvoorbeeld een haardvuur. 

Een veranda is ook veel sneller geplaatst dan een aanbouw. Daarbij is ook Debondt Veranda’s jouw centrale aanspreekpunt voor de volledige installatie.

Graag de mogelijkheden voor de bijbouw van je veranda bespreken? Contacteer ons vrijblijvend of breng een bezoekje aan onze toonzaal in Herne of Vilvoorde.