woning uitbreiden

Jouw woning uitbreiden met een veranda of pergola is dé manier om het maximale te halen uit jouw buitenruimte. Met een leefveranda wordt het beste van een veranda en woning gecombineerd. Je creëert extra ruimte om te wonen, werken en leven. Ontdek in deze blog waarom je jouw woning moet uitbreiden, wat de voordelen zijn en waarom je voor Debondt Veranda’s moet kiezen!

Waarom jouw woning uitbreiden?  

Bij een woonuitbreiding denk je vaak aan zware verbouwingen en renovaties. Maar met een veranda of pergola kan je deze uitbreiding eenvoudig realiseren. Het bouwen en plaatsen van een veranda gebeurt namelijk veel sneller dan een volledig nieuwe aanbouw. Bij het plaatsen van een veranda kan je er voor kiezen om de stijl van jouw woning door te trekken. Dit gebeurt door dezelfde materialen te gebruiken en te schilderen. Hierdoor is er een perfecte overgang van woning naar veranda. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een veranda te plaatsen in een andere stijl. In onze blog Welk materiaal kies je voor je veranda? ontdek je welke materialen Debondt gebruikt per stijl en wat het beste past voor jouw droomveranda of pergola. 

woning uitbreiden met veranda
veranda debondt

Voor het kiezen van een veranda of pergola is het belangrijk dat je je afvraagt waarom je wil uitbreiden en wat het doel is. Wil je een ruimere woonkamer, een eetruimte, jouw keuken vergroten, een hobbykamer, etc.? Aan de hand van deze keuze kan je bepalen langs welke kant je jouw woning wil uitbreiden. Bij de meeste gevallen wordt een veranda geplaatst aan de zijkant of achterzijde van de woning. Een zuidwestelijke of zuidoostelijke uitbreiding met grote ramen is perfect voor een woon-, eetkamer of keuken omdat er meer lichtinval gecreëerd wordt. Een noordelijke uitbreiding zal zorgen voor minder lichtinval, wat dan weer beter past voor een hobbykamer bijvoorbeeld. 

Naast het bepalen van de richting is het ook belangrijk om rekening te houden met het grondplan van de woning. Het zou bijvoorbeeld niet echt passen om achteraan de woning een eetkamer bij te plaatsen als de keuken aan de voorkant van de woning zit. Tenzij je de inrichting van jouw woning volledig wil herzien. Maar dan zijn er uiteraard veel meer verbouwingswerken nodig. Het is dus heel handig om te weten waarvoor je de veranda wil gebruiken zodat je de ruimte optimaal kan benutten en geen onnodige verbouwingen doet.. 

veranda uitbreiding

Bij een veranda worden er dikwijls veel en grote ramen gebruikt. Dit kan zorgen voor minder privacy, maar niet als je voor de juiste materialen kiest. Meer informatie hierover kan je ook terugvinden in de blog Welk materiaal kies je voor je veranda?. In deze blog ontdek je ook welke materialen een hoge isolatiewaarde hebben, wat ook belangrijk is voor jouw veranda. 

Voordelen van een uitbreiding 

Het vergroten van jouw woning met een veranda brengt heel wat voordelen met zich mee. Als eerste creëer je meer ruimte die je ideaal kan gebruiken als extra leefruimte. Daarnaast heb je ook het hele jaar door zicht op je tuin waardoor je volop kan genieten van de zomer en wintermaanden. Doordat een veranda vaak veel ramen heeft, is er meer lichtinval wat ook ten goede komt voor de vitamine D opname in je lichaam. Door de hoeveelheid natuurlijk licht is het dé perfecte plaats om thuis te werken of een boek te lezen. In de zomer kan er vaak een te felle zon zijn waardoor er soms te veel licht is. Dit kan je oplossen door jouw veranda te voorzien van zonwering of terrasoverkapping. Zo kan je toch van jouw veranda genieten in alle weersomstandigheden.

veranda met zonnescherm

Waarom Debondt Veranda’s? 

Bij Debondt Veranda’s zorgen wij voor alles van A tot Z in jouw project. Samen met jou kiezen wij de perfecte materialen voor jouw droomveranda of pergola. Een plat dak plaatsen in de gevel, een raam uithalen en poutrelle steken, tegels plaatsen op één niveau met de woning? Wij doen het allemaal! Ontdek ook onze blog “Welke factoren bepalen de prijs van jouw veranda?” en bekijk hoe wij de prijs van jouw veranda samenstellen.

Door jouw woning uit te breiden met een veranda of pergola kan je dus optimaal genieten van jouw buitenruimte. Heb je meer vragen over het plaatsen van een veranda of pergola? Contacteer ons vrijblijvend of kom langs in onze toonzaal en we geven je graag professioneel advies voor de veranda of pergola van jouw dromen.