prijs van jouw veranda

Bij het plaatsen van een veranda wordt er een extra woonruimte gecreëerd, waardoor ook de waarde van jouw woning stijgt. De extra woonruimte zorgt dat je meer kan genieten van het licht, je tuin en het geeft een open gevoel. De ene persoon heeft dan ook een hoger budget dan een ander voor het bouwen van een veranda. Maar wat bepaalt nu de prijs van een veranda? 

Elementen die de prijs van jouw veranda bepalen

Een veranda heeft geen vaste kostprijs,maar is afhankelijk van project tot project. Om de prijs te bepalen wordt er rekening gehouden met de stijl van de veranda, de oppervlakte en de voorbereidingen die nodig zijn voor het plaatsen van een veranda. Vooraleer je een veranda laat plaatsen is het belangrijk om te weten of je een bouwaanvraag moet indienen of niet. Lees de blog Bouwplan veranda: wat moet je weten voor je begint?’ voor meer informatie.

traditionele veranda

Wil je een veranda, een pergola of een terrasoverkapping? Alles is mogelijk en alles heeft ook een ander prijskaartje want geen enkele veranda of pergola is dezelfde. Eerst is het belangrijk om te weten naar welke stijl je wilt gaan alsook om te bepalen welk materiaal je wil voor je veranda. De grootte en complexiteit van de veranda speelt ook een belangrijke rol. Bij een grotere veranda of veranda op maat zal er meer maatwerk en werkuren zijn dan bij een gewone standaard veranda. 

Materiaal

Het gebruikte materiaal heeft een grote invloed op het kostenplaatje van een veranda. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen en prijs. Om meer te weten over de voor- en nadelen van de materialen lees dan zeker de blog welk materiaal kies je voor je veranda?

Bij de verschillende stijlen worden er bepaalde materialen gebruikt, maar natuurlijk kan je ook zelf bepalen welk materiaal je voorkeur heeft. Hout wordt vaak gebruikt bij een klassieke veranda omdat het zorgt voor een warme uitstraling. Voor een strakke moderne veranda maakt men vaak gebruik van aluminium omdat dit een elegant en minimalistische look creëert. Aluminium profielen hebben een hoog isolerend vermogen waardoor we een kwaliteitsvolle veranda kunnen bouwen voor jou.

Bij een industriële look kiest men vaak voor steellook profielen. Bij een traditionele veranda kiest men voor gemetste muren. Maar alles kan, wil je graag gemetste muren combineren met aluminium? Dan kan dat uiteraard ook. Daarnaast speelt het kleur van de wanden ook een rol in de prijsbepaling. Het is vanzelfsprekend dat twee verschillende kleuren aan binnen en buitenkant het kostenplaatje doen oplopen. 

details veranda
ramen veranda

Een veranda bestaat vaak voor het grootste deel uit glas. Er bestaan verschillende soorten glas waaruit je kan kiezen. Wij raden aan om hoogrendementsglas te gebruiken omdat deze de beste kwaliteit garandeert voor jouw veranda dit omdat deze twee- tot driemaal zo goed isoleren ten opzichte van standaard dubbel glas. 

Uiteraard kan je zelf ook kiezen om een ander soort glas te gebruiken zoals standaard dubbelglas of zonwerend glas waarbij de warmte wordt weerkaatst naar buiten zodat je optimaal van jouw veranda kan genieten tijdens de zomermaanden.

Verder spelen de dakconstructie en structuur ook een belangrijke rol. Deze zorgt voor het uitzicht van de veranda en wordt ook afgestemd op de stijl. Het soort dak zal zorgen voor de comfort en uitstraling van de veranda. Hier zijn er dan ook allerlei knopen die je zal moeten doorhakken. Wil je een lichtstraat? Lichtkoepel? Dakhelling? Ook is het soort glas dat in het dak gebruikt wordt heel belangrijk voor optimaal comfort en isolatie. 

glazen dak veranda
Extra’s
deuren veranda

Naast al deze elementen zijn er natuurlijk ook nog extra opties die je kan toevoegen aan jouw veranda. Doordat de veranda in de meeste gevallen wordt gebruikt als leefruimte is het belangrijk dat de nodige maatregelen worden genomen om er zowel winter als zomer te kunnen vertoeven. 

Isolatie, ventilatie en zonwering zijn extra’s die kunnen worden toegevoegd aan de veranda, maar worden tegenwoordig als standaard onderdeel beschouwd omdat deze niet alleen het binnenklimaat van de veranda verbetert, maar ook in de hele woning.

Extra’s zoals water, verwarming, airco, vliegenramen en zonwering zijn elementen die kunnen toegevoegd worden, maar dat voor vele mensen tegenwoordig een must zijn om optimaal van hun veranda te kunnen genieten in elk seizoen. 

Tot slot is er nog een extra factor waar niet veel mensen aan denken, nl. de voorbereiding die getroffen worden voor het plaatsen van de veranda. Hier wordt er gekeken naar de eventuele fundering die gelegd dient worden. Elke veranda heeft een goede fundering nodig. Het leggen van de fundering hangt af van het type ondergrond, nl. met een stabiele ondergrond zal het sneller gaan dan dat je van nul moet starten. Hoe groter de veranda is, hoe sterker de fundering dient te zijn. In deze fase wordt er ook rekening gehouden met vochtbestrijding om een kwaliteitsvolle veranda te kunnen opleveren. 

details veranda

Bij het bepalen van de prijs van een veranda zijn er dus verschillende elementen waar rekening mee wordt gehouden. Het is zeer belangrijk dat je vooraf al goed nagaat welk budget je voor ogen hebt zodat je met jouw verandabouwer alle details kan bepalen.

Heb je meer vragen over de kostprijs van jouw veranda? Contacteer ons en wij helpen jou graag verder! Vraag nu gratis een offerte aan voor jouw veranda, pergola of terrasoverkapping.